Moeder dochter massage

Afgelopen week heb ik een pilot mogen geven voor een #moeder-dochtermassage. Een lieve client van mij vertelde me dat haar dochtertje van 9 jaar ook zo van #massages houdt. Dus toen kwamen we samen als snel tot een fantastisch idee.

Deze moeder-dochtermassage #workshop is voor ouders en kinderen die van #aanraking en #masseren houden. Het was een geweldig succes! Moeder en dochter hebben fijne tools gekregen om de workshop thuis lekker voort te kunnen zetten.

Maar wat doet massage dan eigenlijk voor kinderen?

Tijdens de moeder dochter massage is #verbondenheid een belangrijke factor. Het versterkt de toch al bijzondere band tussen een moeder en haar kind. Door het ervaren van fijne zachte #aanrakingen voelt het kind zich meer geborgen en komt het gemakkelijkere in een #ontspanning.

Het aanraken door middel van #massagestrijkingen is tevens een van de #levensbehoeften voor een kind. Deze #liefdevolle aanraking van de moeder zorgt er tevens voor dat er een hormoon vrijkomt dat zorgt voor een goed gevoel. Dit hormoon(oxytocine) komt tevens vrij als een kind een knuffel krijgt waardoor het ook wel het #knuffelhormoon genoemd wordt. Het kind voelt zich hierdoor fijner en zal zo een hoger #zelfvertrouwen ontwikkelen. Want iemand die zich fijn voelt, voelt zich immers ook zelfverzekerder.

Massage is geschikt voor alle kinderen, het stimuleert zowel de lichamelijke als de geestelijke #ontwikkeling. Door de massage leert het kind voelen en wordt het zich meer bewust van het eigen lichaam. Het leert op deze manier zich gemakkelijker te uiten door woorden te geven aan #gevoelens.

Voor mij was het werkelijk een cadeautje om deze moeder dochter massage workshop te mogen geven. En na afloop deelde moeder en dochter hun ervaring met mij.

‘De fijne sfeer en het lekkers bij aankomst was superfijn om te landen. Het voelde als een uurtje, dus de tijd vloog voorbij. Ook fijn dat je echt met bagage naar huis gaat om het thuis voort te zetten en je tevens ook een heerlijke ontspanning hebt gehad’ aldus een voldane moeder.

Ook interesse of wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje!

#massageopmaat #solvitcorpus

Loading

Meer blogs

Meer blogs