Massages op maat

Samen met jou kijken ik eerst waar je lichaam het meeste behoefte aan heeft. Het kan zijn dat de energie niet goed door je lichaam stroomt. Maar misschien heb jij juist meer last van bepaalde lichamelijke klachten. Een combinatie van beide is natuurlijk ook mogelijk.

Een massage sessie bestaat bij mij uit een combinatie van de energetische Ayurvedische massage die ik laat samensmelten met massagetechnieken uit onder andere de ontspannings-, en de klassieke massage.

Als massagetherapeut verzorg ik het gehele lichaam en werk ik preventief op klachten. Daarnaast brengt een massage ook wellness en ontspanning. Door de inzet van verschillende massagetechnieken verzorg ik een unieke behandeling op maat die klachten vermindert en de gezondheid bevordert. Bij mij krijg je dus altijd een massage op maat.

Massages

Als therapeutisch masseur pas ik mijn massages altijd aan op de behoeftes van de klant. Een massage bij mij is dan ook altijd een behandeling die bestaat uit ontspanning voor zowel het lichaam als de geest, met als doel geblokkeerde energie weer te laten stromen. 

Door met enige regelmaat een massage te ondergaan wordt er gewerkt aan stressvermindering, chronische pijnen, spierspanning en andere pijnklachten. Maar wil je actief iets aanpakken dan zal een massage in therapievorm het meest effectief zijn. Denk hierbij aan een maandelijkse of soms wekelijkse behandeling.

Bij mij krijg je dus altijd een massage op maat. De ene keer heb je meer behoefte aan een stevige massage, dan weer meer ontspannen. Soms werk ik op de energiebanen in het lichaam en een andere keer voeg ik juist wat extra warmte toe. 

Belangrijkste is dat als jij de deur uitgaat dat je zegt; ‘ ja, dit had ik echt nodig vandaag!’

Kom lekker genieten van een van de oudste en gezondste manieren van ontspanning. Middels een ontspanningsmassage laat ik je ervaren dat lichaam en geest weer samenvloeien en helemaal tot rust komen.

Door zachte vloeiende strijkingen met warme massageolie zal je lichaam opgeslagen stress loslaten. Een relatief laag tempo van masseren met een semi- stevige druk zijn de magische ingrediënten die ervoor zorgen dat je je als herboren zult voelen.

Deze massage werkt tevens preventief en geeft je immuunsysteem een geweldige boost. Het verhoogt je weerstand doordat de massage het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeert.

Een ontspanningsmassage doet veel goeds voor je lichaam zodat lichamelijke klachten verminderen. De doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd. Verkrampte en vermoeide spieren zullen om die reden weer soepel en ontspannen aanvoelen. 

Ik laat je spieren op een vriendelijke manier ontspannen zodat je tevens ook metaal ontspant en een heerlijk zengevoel zult ervaren. Je waant je in een andere wereld.

 

Ben je op zoek naar rust en harmonie in je lichaam? Dan is de ayurvedische massage, die zijn oorsprong vindt in India, zeker iets voor jou. 

Deze massage herstelt het evenwicht in de energiebanen en zorgt voor ontgifting van je lichaam. Je lichaam houdt namelijk afvalstoffen vast en die komen tijdens de massage vrij. Het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt dan geactiveerd. Hierdoor gaat energie weer vrijer stromen waardoor je meer ontspanning en rust zult ervaren. 

Doordat met deze massage de energiebanen worden gestimuleerd, wordt de ayurvedische massage als energetische massage gezien. Ook worden drukpunten (marmapunten) gestimuleerd. Universele energie wordt in beweging gebracht waardoor je meer in balans raakt. Vastzittende energie zal weer vrij gaan stromen.

Een ayurvedische massage kan helpen bij stress en chronische pijn. Ook werkt het verminderend tegen hoofdpijn en rugklachten. De doorbloeding van het lichaam wordt gestimuleerd waardoor een lichter gevoel wordt ervaren. 

Om de massage goed toe te passen gebruik ik een mix van natuurlijke basisolie met daarin etherische olie die werken op de disbalans van jouw lichaam. Naast dat het heerlijk ruikt werkt het dus ook nog eens helend op je lichaam. 

Massage is goed voor iedereen!
Zelfs als je denkt dat massage niets voor jou is. Holistic pulsing is een liefdevolle en zachte manier van masseren. Het is dan ook zeker de moeite waard om deze bijzondere ‘massage reis’ eens te komen proberen.

Maar wat is ‘holistic pulsing’ dan precies?

Het is een relatief laagdrempelige massage omdat je hierbij je kleren gewoon aan kunt houden. Je lichaam wordt door ritmisch te schudden en zachtjes te trekken in beweging gebracht.

Dit golvend ritme zorgt ervoor dat je lichaam spanningen los laat. Omdat deze wiegende beweging heel natuurlijk aanvoelt zal het je in zekere zin terugbrengen naar herinneringen van het moment in de baarmoeder. Het zorgt ervoor dat je een vertrouwd gevoel van veiligheid, warmte en geborgenheid zult ervaren.


Omdat je lichaam voor ongeveer 70 procent uit water bestaat werkt het pulsen door tot op celniveau. Hierdoor wordt een dieper niveau van spanning aangeraakt waardoor, als deze wordt losgelaten, je zowel fysiek, emotioneel als mentaal meer in balans zult raken. Lichaam en geest komen letterlijk in evenwicht.


Oudere emoties die je lichaam heeft opgeslagen zullen door het zelfgenezend vermogen van je lichaam als vanzelf worden genezen. Zonder hierbij terug te hoeven gaan naar deze voorgaande situaties. Blokkades worden opgeheven en je energie zal weer vrijer gaan stromen. Je zult meer rust en ontspanning ervaren.

De ene dag voel je je fijner dan de andere. Soms heb je gewoon even wat minder energie. Is je energiepeil lager dan normaal, je weerstand even uit balans.


Alles is energie. In alles om ons heen is het aanwezig. Zo ook in mijn massages, daar werk ik juist met energie. Energie kan ik letterlijk weer door je lichaam laten stromen door een energetische chakra massage.


Maar wat is chakra massage dan eigenlijk?

Volgens de Oosterse traditie hebben wij allemaal zeven chakra’s, die als wielen ronddraaien en het mogelijk maken om pure levenskracht op te nemen. Het woord chakra, komt uit het Sanskriet en betekent wiel. Elk wiel heeft te maken met bewustzijn en ontwikkeling, groei en inzicht.
De werking van elk chakra is specifiek en een belangrijk onderdeel van ons hele systeem. Een chakra kan geblokkeerd of verstoord raken door bijvoorbeeld een slechte ervaring, die emotioneel onverwerkt is gebleven.
Chakra massage is daarom een mooie holistische massage die op energiebanen werkt waardoor energie weer goed gaat stromen. De energie verplaatst zich naar de plaatsen waar deze het meest nodig is. Hierdoor wordt tevens het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd.

Wat is cupping en wat doet het voor je lichaam?


Tijdens het masseren met cups worden blokkades zichtbaar. Het zijn afdrukken waar de cups enkele minuten vacuüm gezogen hebben gezeten. Deze plekken zijn gevoeliger bij de eerste behandeling. De massage werkt door tot in het bindweefsel van de huid.


Bepaalde plekken worden rood omdat de doorbloeding goed op gang wordt gebracht door de massage. Na de behandeling kan de huid daarom wat beurs aanvoelen.


De oorzaak hiervan is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen waardoor het bloed weer op die plekken gaat stromen. Het lichaam gaat zichzelf resetten en het zelfgenezend vermogen van het lichaam treedt in werking. De blokkades en oude ballast worden opgeheven zodat alles beter gaat stromen.


De zuigkracht en de bewegingen van de cup geven de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om zo spierknopen, spanningen en verklevingen te verminderen. Soms komen er letterlijk emoties vrij na de massage. Het is daarom raadzaam om goed voor jezelf te zorgen na een behandeling door bijvoorbeeld goed water te drinken.

Heb je last van pijnlijke spieren? Last van een stijve nek en schouders? Dat is warmte de oplossing voor jou. Zeker op de koude winterdagen!


Warmte helpt bij het ontspannen van gespannen strakke spieren. Naast een warmtekussen en warmtezalf is een massage met warme stenen erg goed op pijnlijke spieren.


Deze vorm van massagetherapie helpt bij het ontspannen van de spieren en verlicht de spierpijn in de weefsels. Daarnaast zorgen de warme hotstone stenen in combinatie met een heerlijke massage ook voor rust en diepe ontspanning.


Om zelf deze behandeling goed vorm te geven integreer ik hem vaak met een ontspannende of therapeutische massage, afhankelijk van jouw wensen. Want bij mij krijg je altijd een massage op maat!

Massage is niets anders dan het aanraken van een lichaam. Al vanaf onze geboorte communiceren we door zachte aanrakingen en door te voelen. Op die manier ontstaat een hechte band tussen ouders en kinderen.


Een knuffel of aanraking kan dienen als troost, aanmoediging, warmte en geborgenheid. Maar het biedt vooral veiligheid. Als een kind zich veilig voelt, zal dat de groei en ontwikkeling ten goede komen.


Tegenwoordig ervaren kinderen steeds vaker stress en drukte door te hoge verwachtingen om goed te presteren. Maar ook lange schooltijden en een overvolle naschoolse agenda zorgen voor spanningen en overprikkeling. Het smartphonegebruik, de computer en de televisie voeren de prikkel-thermometer nog even verder op.


Kinderen worden hier zeurderig, moe en huilerig van. Ze hebben last van slaap- en concentratieproblemen, driftbuien en zijn lusteloos. Kortom, in het hoofd van een kind kan het een flinke warboel zijn.


Om die reden is het voor een kind erg fijn om vaak aangeraakt en gemasseerd te worden door de ouders. Hierbij komt er namelijk een stofje vrij wat ervoor zorgt dat ze zich beter, positiever en vrolijker voelen.


Massage zorgt voor een ontspannen gevoel wat het gedrag en de prestaties van het kind ten goede komt. Dit geldt voor iedereen maar dus zeker ook voor kinderen. Kindermassage geeft veel voldoening voor zowel de ouders als het kind. Het versterkt de band tussen beide en draagt ook nog eens bij aan een positieve ontwikkeling van het kind.


Studies hebben uitgewezen dat wanneer een kind regelmatig wordt gemasseerd, ze productiever zijn, rustiger slapen, intensiever spelen en minder agressief zijn.


Hoe vaak heb jij echt fysiek contact met je kinderen?

In mijn massages pas ik ook geregeld massagetechnieken toe met bamboestokken. De werking van bamboemassage is tweeledig. Het kan zowel ontspannend als stimulerend werken op het lichaam. Na de massage voelt je lichaam als herboren. Tevens zullen vermoeidheid en stress afnemen.


Vanuit mijn holistische kijk op het lichaam pas ik de bamboe massage technieken toe in lichaamsmassages. Ik werk soms op een zachte ontspannende manier en soms juist op een therapeutische manier om dieper op de spieren te kunnen werken.

De bamboestokken nemen snel en gemakkelijk de temperatuur van het lichaam over waardoor je soms niet eens in de gaten hebt of je door mijn handen of door de stokken gemasseerd wordt. Daardoor zul je een nog diepere ontspanning gaan ervaren.


Ben jij benieuwd of deze massage ook iets voor jou is? Kom hem dan ervaren zodat ik hem (deels) toepas in een fijne massage op maat.

Eén op de zes mensen heeft regelmatig last van hoofdpijn, migraine is daarvan de meest voorkomende. Ook krijgen veel mensen hoofdpijn omdat ze te veel spanning vasthouden in de spieren van het gezicht, nek, schouders en hoofd. Vaak wordt dit veroorzaakt door stress.


Maar wat is er in je lichaam nou gaande als er hoofdpijn ontstaat? Ik leg je uit hoe dat zit!


Een mogelijke belangrijkste oorzaak kan zijn dat de energie die door je lichaam stroomt niet mee rond stroomt. De energie gaat wel omhoog maar niet meer terug naar beneden. Hij blokkeert en er vindt geen continue doorstroming van
energie meer plaats. Alle energie stroomt dan naar het hoofd en hoopt zich daar op. Dit veroorzaakt letterlijk een explosie in je bolletje. AUW!


Wat kan ik als massagetherapeut voor je betekenen?


Middels massage kan ik de hoofdpijn verminderen en soms zelfs ook verhelpen. De frequentie en ook de mate van hoofdpijn neemt af. Nee, niet in één keer natuurlijk. Maar na 3 behandelingen is het al sterk gereduceerd.


Omdat de energie vastzit in je lichaam is het nodig om deze vastzittende gebieden (blokkades) regelmatig los te laten masseren. Na een aantal keren zal deze energie weer rond gaan stomen en blijft het niet meer allemaal in je hoofd ophopen. Dat is wat ik kan proberen om van jouw hoofdpijn af te komen.


Het is geen ontspannende massage en kan soms wat pijnlijk aanvoelen. Een stevige behandeling is echter nodig om bepaalde blokkades in het lichaam op te lossen. Natuurlijk houden we samen goed in de gaten wat je wel en niet aan kunt. Het is niet de bedoeling om over je pijngrens heen te gaan.


Lijkt het je wat en wil ontdekken of het bij jou helpt. Laat het me dan weten.